Word jij onze nieuwe Fondsanalist SRI fondsen?

Wil jij een bijdrage leveren aan de duurzame missie van ASN Impact Investors? Als Analist SRI-Fondsen krijg je de ruimte om breed deel te nemen binnen een vermogensbeheerder en lever je een belangrijke bijdrage aan het analyseren van de financiële en duurzaamheidsresultaten van de ASN beleggingsfondsen. Daarnaast help je mee met het bewaken van de kwaliteit van de beleggingen en de financiële posities van de fondsen. Tot slot draag je bij aan het succes van de duurzame ASN beleggingsfondsen en aan de brede acceptatie van duurzaam beleggen.

Soliciteer hier

Hier kom je te werken

Je maakt samen met het duurzaamheidsteam, de fondsmanagers van de impactfondsen, de andere analisten en Hoofd Portfoliomanagement deel uit van het team Portfoliomanagement van ASN Impact Investors (Beste aanbieder duurzame beleggingsfondsen 2023).

Dit team is verantwoordelijk voor het beheer van de duurzame ASN beleggingsfondsen. Het team bepaalt het duurzaamheidsbeleid en het beleggingsbeleid, bepaalt het duurzame beleggingsuniversum, analyseert beleggingsvoorstellen en monitort haar externe (delegated) portfoliomanagers en investeringsadviseurs. Het team legt verantwoording af middels beheer-, duurzaamheids-, performance- en risicorapportages. Het team heeft een centrale rol binnen ASN Impact Investors. Als zodanig wordt het team ook ingezet bij Marketing en Sales activiteiten.

Als team halen we graag het beste in elkaar naar boven en kunnen we goed relativeren. We gaan voor resultaat, en delen onze ervaringen met elkaar.

  Jouw kwaliteiten

  Als Fondsanalist heb je een proactieve instelling en combineert sensitiviteit en inlevingsvermogen met draadkracht. Je bent een ervaren beleggingsprofessional met hands- on projectervaring en je bent goed in staat om in je werk prioriteiten te stellen. Werken in een team is geen probleem en je krijgt energie van het realiseren van gezamelijke doelstellingen.

  Verder heb je:

  • Afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in een financieel-economische richting
  • Minimaal 3 jaar werkervaring bij een financiële instelling op het gebied van duurzaam vermogensbeheer
  • Aantoonbare ervaring met financiële - en duurzame performance-analyses van beleggingen
  • CFA level 1 niveau, of bereidheid deze studie aan te vangen en/of af te ronden
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrif
  • Aantoonbare affiniteit met de duurzame missie van ASN Impact Investors

   Wat krijg je van ons?

    Het salaris voor deze functie ligt tussen de € 3.609,- en € 5,553,- bruto per maand, op basis van 36 uur per week. Daarnaast kun je rekenen op:

    • Een 36-urige werkweek, flexibel in te delen met bijvoorbeeld 4x9.
    • Vakantiegeld en een dertiende maand, waarbij je via het individueel keuzebudget (IKB) zelf kiest wanneer je dit ontvangt.
    • Een goede collectieve pensioenregeling.
    • Alle vrijheid om zelf je ideale werkplek te bepalen. Thuiswerken is bij ons heel normaal.
    • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 750,- per jaar, naast de standaard opleidingsmogelijkheden.
    • Iedere 5 jaar een budget van € 900,- om jouw thuiswerkplek in te richten.
    • Een NS-Business Card én een vergoeding per km als je naar werk fietst.
    • Een fietsplan om voordelig een fiets aan te schaffen.
    • Gedeeltelijk doorbetaald vrijwilligerswerk.
    • Een vitaliteitsprogramma met workshops en coaching voor jouw mentale en fysieke gezondheid.
    • Een laptop en telefoon

    Over ASN Impact Investors

    ASN Impact Investors is een impactbelegger die met 12 beleggingsfondsen bouwt aan het versneld dichterbij brengen van een duurzame samenleving. Daarom investeert ze al sinds 1993 uitsluitend in bedrijven, instellingen en projecten die naast een financieel resultaat ook een positieve bijdrage op het gebied van klimaat, biodiversiteit en mensenrechten nastreven. Want alleen van een rijkere wereld kun je de vruchten blijven plukken. ASN Impact Investors is lid van de NCIA. Het fondsenhuis is opgericht in 1993 en beheert € 4,2 miljard (31 december 2023).

    Word jij onze nieuwe collega?

    Wil je solliciteren naar de functie van Fondsanalist bij ASN Impact Investors? Klik op de sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de functie? Stel ze aan Stephan Langen, Hoofd Portfoliomanagement van ASN Impact Investors, via +31 6 1253 0687.

    Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Vera Reidinga, corporate recruiter, via WhatsApp 06 – 51 81 59 48 of vera.reidinga@devolksbank.nl.

    Word onze nieuwe collega!

    Soliciteren

    Locatie

    Den Haag, Bezuidenhoutseweg 153

    Werkweek van

    36 uur

    Salaris

    € 3.609,- en € 5.553,-

    Wij werken op een prettige manier samen met een aantal preferred suppliers. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.