ASN Duurzaam Mixfonds

Belegt in toekomstgerichte bedrijven en duurzame overheden.

Handelskoers 25-09-2020 € 91,95

Fondskosten: 0,65%

Belegt in toekomstgerichte bedrijven en duurzame overheden

Het ASN Duurzaam Mixfonds belegt in euro-staatobligaties (circa 55%) en wereldwijd in aandelen (circa 45%) die voldoen aan onze strikte duurzaamheidscriteria. De mix van aandelen en obligaties wordt aangepast aan de actuele marktomstandigheden. Alle beleggingen in het fonds zijn getoetst op duurzaamheid: mensenrechten, waaronder werknemersrechten; milieu en klimaat; dierenwelzijn; transparantie en maatschappelijke betrokkenheid. Voor de keuze van staatsobligaties worden de landen getoetst op zowel sociale en milieuprestaties, als op een fundamenteel financieel criterium, namelijk hun terugbetaalcapaciteit (de verhouding tussen belastinginkomsten en renteverplichtingen van een land). Hoe beter een land scoort op deze punten, des te meer het fonds erin belegt.

Landen die werken aan een goede leefomgeving, goed zorgen voor hun natuur en de overgang naar duurzame energie stimuleren. In zulke landen beleggen de ASN Duurzame Mixfondsen. En in ondernemingen die – net als wij – vooruit kijken. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Universum ASN Duurzaam Mixfonds

Het ASN Duurzaam Mixfonds belegt via de ASN Mixpool in het ASN Duurzaam Aandelenfonds en in het ASN Duurzaam Obligatiefonds. Wil je weten waarin het ASN Duurzaam Mixfonds kan beleggen, dan kun je de beleggingsuniversa van de andere fondsen raadplegen.

Documenten