ASN Duurzaam Mixfonds

Belegt in toekomstgerichte bedrijven en duurzame overheden.

Fondskosten: 0,65%

Het ASN Duurzaam Mixfonds is op 15 september 2021 opgegaan in het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal

Het ASN Duurzaam Mixfonds is op 15 september opgegaan in het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal. Het ASN Duurzaam Mixfonds wordt daarom opgeheven. Lees er meer over in de toelichting en in werkwijze overgang en opheffing.

Belegt in toekomstgerichte bedrijven en duurzame overheden

Het ASN Duurzaam Mixfonds belegt in euro-staatobligaties (circa 55%) en wereldwijd in aandelen (circa 45%) die voldoen aan onze strikte duurzaamheidscriteria. De mix van aandelen en obligaties wordt aangepast aan de actuele marktomstandigheden. Alle beleggingen in het fonds zijn getoetst op duurzaamheid: mensenrechten, waaronder werknemersrechten; milieu en klimaat; dierenwelzijn; transparantie en maatschappelijke betrokkenheid. Voor de keuze van staatsobligaties worden de landen getoetst op zowel sociale en milieuprestaties, als op een fundamenteel financieel criterium, namelijk hun terugbetaalcapaciteit (de verhouding tussen belastinginkomsten en renteverplichtingen van een land). Hoe beter een land scoort op deze punten, des te meer het fonds erin belegt.

Artikel 9

Dit beleggingsfonds is een Artikel 9 product in de betekenis van de SFDR. Dat betekent dat dit beleggingsfonds zich specifiek richt op het behalen van duurzame beleggingsdoelstellingen. Duurzaamheid is dan ook een verbindend en verplicht onderdeel van het beleggingsproces. Lees meer

Landen die werken aan een goede leefomgeving, goed zorgen voor hun natuur en de overgang naar duurzame energie stimuleren. In deze landen beleggen de ASN Duurzame Mixfondsen. En in ondernemingen die – net als wij – vooruit kijken. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Universum ASN Duurzaam Mixfonds

Het ASN Duurzaam Mixfonds belegt via de ASN Mixpool in het ASN Duurzaam Aandelenfonds en in het ASN Duurzaam Obligatiefonds. Wil je weten waarin het ASN Duurzaam Mixfonds kan beleggen, dan kun je de beleggingsuniversa van de andere fondsen raadplegen.

Documenten