ASN Groenprojectenfonds weer open voor aankoop

Met ingang van 27 maart 2024, 09.00 uur, gaat het ASN Groenprojectenfonds weer open voor de aankoop van aandelen. Vanaf dit tijdstip worden aankooporders weer verwerkt. De orders kunnen na 16.00 uur op 26 maart 2024 al worden ingelegd.

Wat is de achtergrond van dit besluit?

EXPLANATION OF THE DECISION

GROENE INSTELLING

Het ASN Groenprojectenfonds heeft de status van ‘groene instelling’. Daardoor ontvangen de particuliere beleggers in het fonds een mogelijk fiscaal voordeel. De wet stelt als voorwaarde aan groene instellingen dat hun feitelijke investeringen voor minstens zeventig procent bestaan uit het direct of indirect beleggen van vermogen in erkende groenprojecten. Groenprojecten zijn door de overheid erkende projecten die in het belang zijn van de bescherming van het milieu.

TIJDELIJKE SLUITING

Sinds 20 november 2023 vanaf 16.00 uur was het ASN Groenprojectenfonds tijdelijk gesloten voor aankooporders door de beheerder van het fonds, ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V.. Het deel van de beleggingsportefeuille van het fonds dat in groenprojecten is belegd, dreigde kleiner te worden dan zeventig procent. Wanneer dit zou gebeuren, zou het fonds de status ’groene instelling’ kunnen verliezen. Beleggers zouden daardoor het mogelijke fiscale voordeel van hun groenbelegging ook kunnen verliezen.

HEROPENING VAN HET FONDS

Op dit moment is het groen percentage weer op een niveau dat het Fonds weer nieuwe inleg kan accepteren en investeren. Daarom heeft ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. besloten het fonds weer ter openen voor inleg.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over het ASN Groenprojectenfonds vindt u in het prospectus en op de website.