Elke euro belegd in ASN Biodiversiteitsfonds leidt tot bescherming of herstel van 1 vierkante meter biodiversiteit.

ASN Impact Investors eerste asset manager wereldwijd die positieve impact op biodiversiteit meet.

Met het ASN Biodiversiteitsfonds investeren we in nieuwe bedrijven en business modellen die zich inzetten voor herstel en bescherming van de biodiversiteit. Deze veelal nieuwe bedrijven bevinden zich net als ons beleggingsfonds in de opstartfase. Het gaat om pioniers die net als wij overtuigd zijn van de mogelijkheden en de financiĆ«le kansen die productie in balans met de natuur biedt.  

Dit is het eerste impact report van een van de eerste beleggingsfondsen ter wereld dat wereldwijd investeert in het beschermen en herstellen van de biodiversiteit. Het eerste impact report omdat het ASN Biodiversiteitsfonds eind 2022 haar eerste jaar vierde. Een nieuw beleggingsfonds dat investeert in een structurele positieve impact op de biodiversiteit.

Download hier het impact report:

Meten van impact

Als het gaat om het meten van de impact van de investeringen in biodiversiteit geldt ook dat wij samen met de bedrijven waarin we investeren nu nog de pioniers zijn. We richten ons op het meten van wat nog nooit eerder is gemeten. Wat alleen al het maken van dit eerste impact report van dit fonds ons heeft geleerd, is dat juist het feit dat wij deze investeringen doen en willen meten, ervoor zorgt dat we bijdragen aan de ontwikkeling van de meetmethodologie. Er zijn veel partijen die graag ook willen investeren in de biodiversiteit, maar eerst wachten op mogelijkheden om te meten. Tegen die partijen willen wij zeggen: zorg dat je begint, dat draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar ook aan de verbetering van de meetmethodologie.

Het lijkt een beetje op het kip-en-het-ei verhaal. Zonder investeringen in bescherming en herstel, kunnen we de vooruitgang niet bereiken of meten. Het een is nodig voor het andere.

De pioniers

Wat dit eerste jaar ons ook heeft geleerd, of beter, wat we hebben kunnen ervaren, is dat er ontzettend veel kansen zijn dankzij het groeiend aantal pioniers wereldwijd. Deze pioniers gaan de uitdagingen aan, boeken resultaten, delen hun kennis en zetten alles op alles om hun positieve impact te laten groeien. Het is echt een waar genoegen om met hen in verbinding te staan. Het zal een nog groter genoegen zijn om hen te helpen verder te groeien, dankzij particuliere beleggers en bij voorkeur ook steeds meer institutionele beleggers. Er is een enorme wereld te winnen. 

Meer weten?

Leer meer van het ASN Biodiversiteitsfonds

Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

Neemt u dan contact met ons op via info@asnimpactinvestors.com

Delen op: