Impact Report 2021 ASN Impact Investors

Als ambitieuze impactbeleggers willen we onszelf voortdurend blijven verbeteren. Ons nieuwe Impact Report laat zien hoe we dit doen en welke impact dat in 2021 heeft opgeleverd.

In 2021 hebben we opnieuw goede vooruitgang geboekt bij het terugdringen van de negatieve impact van de beleggingen op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Daarnaast heeft 2021 ook weer laten zien dat zowel meer data als onze nieuwe innovaties kansen bieden om de enorme stappen te zetten die nodig zijn om onze ambitieuze doelen voor 2030 te behalen.

 • CO2-uitstoot (scope 1, 2 en 3) totale portfolio daalde met 11% (van 19% naar 29% klimaateutraal)
 • Biodiversiteit footprint totale portfolio daalde met 13%
 • Actief engagement met 18% van ons bedrijven universum
 • Nieuw ASN Biodiversiteitsfonds helpt footprint compenseren

Data

We zetten steeds meer in op data. Ze zijn een motor voor nog meer positieve en innovatieve impact, van de selectiefase tot monitoring. Zo gaat uw geld steeds meer de goede kant op. Naar bedrijven die waar ook ter wereld een goede balans nastreven tussen rendement, klimaat, biodiversiteit en mensenrechten.

Innovatie

Ook in 2021 hebben we weer bijzondere nieuwe gamechangers gevonden. Innovatieve bedrijven die transparant zijn over de impact die ze vandaag hebben en bij willen dragen aan de transitie naar de duurzame wereld van morgen. Bedrijven die bewijzen dat financieel rendement kan samengaan met een rijkere wereld.

En ook al vertellen cijfers niet altijd het hele verhaal, de crux is hoe je er als belegger mee omgaat. Ze leiden bij ons vaak tot nieuwe vragen die innovatie uitlokken. Zo hebben we bijvoorbeeld de meetmethode ontwikkeld voor de impact van onze beleggingen op biodiversiteit. Dit deed ons beseffen dat ook wij nog stappen te zetten hebben en daarom lanceerden we in 2021 het ASN Biodiversiteitsfonds. Hiermee kunnen particuliere beleggers voor het eerst rechtstreeks bijdragen aan herstel en behoud van natuur. Een primeur waar we trots op zijn.

Impact Factor

Een andere recente innovatie is de impact factor die we samen met Achmea Investment Management hebben ontwikkeld voor de portefeuilleconstructie van het ASN Duurzaam Aandelenfonds. Hiermee kunnen we ook in de laatste stap van ons beleggingsproces actiever sturen op duurzaamheid. Voor dit fonds stapten we bovendien over op een Paris-Aligned benchmark. Een benchmark die beter past bij onze doelstellingen.

Met deze en andere vernieuwingen richten we ons erop onze negatieve impact te verkleinen en onze positieve impact te vergroten op weg naar 2030.

Het Impact Report dient allereerst om beleggers te laten zien welke vooruitgang we hebben gerealiseerd en wat ons nog te doen staat. Maar het is ook bedoeld voor onze relaties binnen en buiten de financiƫle sector.

Wilt u net als wij de lat hoger leggen, weet ons dan zeker te vinden.

  Download het nieuwe Impact Report

  Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

  Neemt u dan contact met ons op via info@asnimpactinvestors.com

  Delen op: