Impact Report 2022 ASN Impact Investors

Als impactbelegger richten we ons op de kansen die de duurzame, rechtvaardige economie van morgen nu al biedt. Dit Impact Report blikt terug: welke impact hebben we in 2022 gemaakt en hoe versnelden we de voorlopers?

Versnellers

Het afgelopen jaar hebben we na zorgvuldige selectie weer nieuwe bedrijven en projecten omarmd die onze visie delen. We noemen ze versnellers: partijen die niet inzetten op duurzaamheid ‘omdat het moet’, maar begrijpen dat een economie in harmonie met natuur en mens het meeste oplevert. Daarom jagen ze de transities aan die de duurzame toekomst sneller dichterbij brengen.

Vooruitkijken met de Implied Temperature Rise

Zelf versnelden we ook. Door onze eigen processen en aanpak te blijven verbeteren en door innovatie van onze strategieën, analyses en producten. Daarbij draait het vaak om data. Bijvoorbeeld door toepassing van de nieuwe meetmethode Implied Temperature Rise (ITR). Die laat zien of bedrijven snel genoeg op weg zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Met deze meetlat kunnen we de komende jaren echt het verschil maken bij het selecteren, volgen en helpen versnellen van de bedrijven in ons universum.

Op weg naar 2030

Al met al hebben we veel gedaan in 2022, maar dit Impact Report maakt ook duidelijk hoe veel er nog te doen is op weg naar 2030 en daarna. Voor ons, maar ook voor alle andere beleggers die onze overtuiging delen: dat succes in de toekomst het grootst is voor diegenen die de ontwikkeling naar een duurzame wereld versnellen

Positieve impact op biodiversiteit

U vindt in het bijgaande report de resultaten van ASN Impact Investors als geheel en van de afzonderlijke fondsen. Het Impact Report van het ASN Biodiversiteitsfonds publiceren we wat later. Dat heeft te maken met de geheel nieuwe meetmethodiek die wij mede hebben ontwikkeld voor het bepalen van de positieve impact op biodiversiteit.

    Download het nieuwe Impact Report

    Heeft u vragen of wenst u meer informatie?

    Neemt u dan contact met ons op via info@asnimpactinvestors.com

    Delen op: