Publicatie jaarverslag ASN Beleggingsfondsen AIF N.V.

Foto van Sean van der Hoek

Foto van Sean van der Hoek

Het nieuwe jaarverslag van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. over 2023 is gepubliceerd. En u zult het met ons eens zijn: 2023 was een heftig jaar.

Voor iedereen die zich samen met ons inzet voor duurzame, positieve impact op natuur, klimaat en mensen heeft het jaar 2023 dat achter ons ligt twee gezichten.

Er was bij bedrijven, consumenten en overheden meer aandacht dan ooit voor klimaat en biodiversiteit. Onze beleggingsresultaten over 2023 onderstreepten daarbij dat duurzaam ook echt de toekomst is.

Maar die opstekers komen helaas wel na een jaar vol weersextremen, waarin opnieuw klimaatrecords zijn gebroken en het verlies aan biodiversiteit onstuitbaar leek. Het jaar ook van een heftige oorlog in het Midden-Oosten, die wereldwijd voor polarisatie en onzekerheid zorgt. Economisch gezien was 2023 iets minder turbulent. De inflatie had het jaar ervoor nog gepiekt maar zette een daling in, mede dankzij de rente-ingrepen van centrale banken.

Groeiende ongeduld

Ondanks onze goede financiële resultaten groeide daarom ons ongeduld. We nemen onze rol als aanjager van duurzame verandering serieus en willen de positieve impact op klimaat en biodiversiteit versnellen, juist nu alle seinen op rood staan.

In het nieuwe jaarverslag van ASN Beleggingsfondsen AIF N.V. verantwoorden wij de resultaten van onze AIF fondsen en tonen wij de voortgang in de realisatie van de duurzame beleggingsdoelstellingen van deze fondsen. Deze voortgang publiceren we in méér detail per fonds in het Impact Report dat in Q2 verschijnt.

We blijven positief

Samen met u geloven wij in het belang van positieve impact, juist in een wereld die nog lang heeft te gaan naar de duurzame toekomst die wij voor ons zien. We willen professionele en institutionele beleggers toegang geven tot investeringen in de oplossingen die de transitie van onze economie voortstuwen. De duurzame projecten en bedrijven zijn klaar voor investeerders die met ons vooruit kijken.

Wij blijven positief, wij blijven impact maken, en we hopen dat u en vele anderen datzelfde blijven doen.

Jaarverslag

In onderstaand overzicht vindt u het jaarverslag die betrekking hebben op onze verschillende fondsen.

ASN Beleggingsfondsen AIF N.V.

ASN Biodiversiteitsfonds N.V.

ASN Beleggingsfondsen UCITS N.V.

Meer informatie

Wilt u eerdere jaarverslagen of halfjaarberichten bekijken?

Bekijk het overzicht van onze (half)jaarverslagen

Heeft u een vraag? Mail naar info@asnimpactinvestors.com