Situatie in Oekraïne

De ontwikkelingen in Oekraïne volgen we met schrik en ontzetting. Wij leven mee met alle mensen die door deze oorlog geraakt worden en hebben grote zorgen over de gevolgen.

Impact op de beleggingen

Onze beleggingsfondsen worden niet direct geraakt door de situatie in Rusland en Oekraïne omdat we in beide landen niet investeren of beleggen. Wel hebben we bedrijven in de portefeuille die via hun handel met een of beide landen gevolgen ondervinden.

Duurzaam beleggen betekent voor ons naast aandacht hebben voor klimaat en biodiversiteit ook verantwoordelijkheid nemen voor mensenrechten, veiligheid en vrede. We beleggen daarom niet in wapens en beoordelen alle landen op mensenrechten en veiligheid. Dit verklaart ook dat geen van de beleggingsfondsen in Rusland en Oekraïne investeren.

Voor de lange termijn blijven onze strategie en verwachtingen ongewijzigd. Deze situatie laat eens te meer zien dat de transities die wij voorstaan hard nodig zijn. Voor de thema’s waarvoor wij vanuit onze duurzaamheidsaanpak kiezen, verwachten wij op de lange termijn een beter rendement. In de portefeuilles wordt mede daarom niet (fors) ingegrepen.

We blijven de situatie uiteraard nauwlettend volgen. Natuurlijk vanuit onze eigen betrokkenheid, maar ook om te kunnen bepalen of er consequenties zijn voor ons beleggingsbeleid.

Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neemt u dan zeker contact met ons op.

Delen op: