Word jij onze nieuwe stagiair Impactfondsen - Biodiversiteit?

Wil jij een bijdrage leveren aan de duurzame missie van ASN Impact Investors en met jouw stage impact maken? Heb jij een ecologische achtergrond en ben jij analytisch sterk? Als stagiair(e) Impactfondsen lever je een belangrijke rol bij de analyse van de impact van de investeringen op de biodiversiteit van ons ASN Biodiversiteitsfonds.

Wat is het ASN Biodiversiteitsfonds?

Met het ASN Biodiversiteitsfonds investeren wij wereldwijd in bedrijven en projecten die bijdragen aan de bescherming en het herstel van de natuur. Steeds vaker hebben die projecten ook de mogelijkheid om carbon credits te verkopen. De markt voor carbon credits is veelal vrijwillig en de standaardisering en certificering is volop in ontwikkeling. Steeds vaker zien wij dat in de certificering van hoogwaardige carbon credits ook biodiversiteitscriteria zijn opgenomen. Bovendien zien wij op de markt de eerste biodiversiteit credits ontwikkeld worden. Tegelijkertijd is er internationaal ook kritiek op sommige aspecten van carbon credits.

De stageopdracht

Wij zoeken een afstudeerder/ stagiair die een marktverkenning voor ons wil doen naar carbon credits. Met specifieke focus op de inbedding van biodiversiteit impact in de carbon credits. Indien nodig kunnen wij in overleg de onderzoeksvraag aanpassen aan de eisen van de universiteit.

Als stagiair krijg je zo ook de kans om mee te kijken met het beleggingsteam van ASN Impact Investors. Het ASN Biodiversiteitsfonds is één van de eerste fondsen wereldwijd dat investeert in projecten voor bescherming en herstel van de biodiversiteit. Je krijgt de mogelijkheid om bij te dragen aan de analyse van de financiële en duurzaamheidsresultaten van de ASN beleggingsfondsen. Zo draag je bij aan het succes van de duurzame ASN-fondsen.

Hier kom je te werken

Je maakt samen met de fondsmanagers, analisten en duurzaamheidsmanager deel uit van het team Portfoliomanagement van ASN Impact Investors. Dit team is verantwoordelijk voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de ASN-beleggingsfondsen. Het team bepaalt het duurzaamheidsbeleid en het beleggingsbeleid, analyseert beleggingsvoorstellen en monitort externe managers. Als team halen we graag het beste in elkaar naar boven en kunnen we goed relativeren. We gaan voor resultaat, en vinden het leuk om onze ervaringen met elkaar te delen.

  Jouw kwaliteiten

  Je bent nauwkeurig en werkt secuur. Je beschikt over een proactieve instelling en bent analytisch sterk. Je vindt het fijn om onderdeel uit te maken van een team en samen doelstellingen te realiseren. Je hebt een sterke affiniteit met het behoud van de biodiversiteit en het bijdragen aan oplossingen voor de klimaatproblematiek.

  Verder heb je:

  • Aantoonbare affiniteit met de duurzame missie van ASN Impact Investors
  • Volg je momenteel een WO-opleiding, bij voorkeur in een ecologische richting
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels woord en geschrift

  Wat krijg je van ons?

   Een stagevergoeding bedraagt 700 euro (wo) per maand op basis van een 36-urige werkweek. Bovendien maak je als stagiair bij ASN Impact Investors kennis met onze visie, werkwijze en onze rol binnen de financiële sector. Ten slotte is er binnen de Volksbank een jongerenvereniging, ‘JongVolk ‘, die activiteiten voor startende werknemers organiseert zoals (online) borrels en workshops. Een goeie kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen binnen de bank te leren kennen.

    Over ASN Impact Investors

    ASN Impact Investors is een impactbelegger die met 12 beleggingsfondsen bouwt aan het versneld dichterbij brengen van een duurzame samenleving. Daarom investeren we 30 jaar uitsluitend in bedrijven, instellingen en projecten die naast een financieel resultaat ook een positieve bijdrage op het gebied van klimaat, biodiversiteit en mensenrechten nastreven. Want alleen van een rijkere wereld kun je de vruchten blijven plukken. ASN Impact Investors is lid van de NCIA. Het fondsenhuis is opgericht in 1993 en beheert € 4,2 miljard (30 juni 2023).

    Word jij onze nieuwe collega?

    Wil je solliciteren naar de stage Impactfondsen bij ASN Impact Investors? Klik dan op de 'Solliciteren'-button en reageer op deze vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de functie? Stel ze aan Jasmijn Resink via jasmijn.Resink@asnimpactinvestors.com of Karin van Dijk karin.vandijk@asnimpactinvestors.com.

    Word onze nieuwe collega!

    Soliciteren

    Locatie

    Den Haag, Bezuidenhoutseweg 153

    Wij werken op een prettige manier samen met een aantal preferred suppliers. Acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld.