ASN-Novib Microkredietfonds

Belegt in eerlijke kansen voor ondernemers in minder ontwikkelde landen.

Handelskoers 25-09-2020 € 52,04

Fondskosten 2,30%

30-03-2020 Tijdelijk geen verkoop van aandelen in het ASN-Novib Microkredietfonds door beleggers mogelijk.

Met ingang van 30 maart 2020 om 16.00 schort het ASN-Novib Microkredietfonds de inkoop van aandelen tijdelijk op. Beleggers kunnen daarom hun aandelen in het fonds tijdelijk niet meer verkopen. Lees meer hierover in de toelichting.

Belegt in eerlijke kansen voor ondernemers in minder ontwikkelde landen

Het ASN-Novib Microkredietfonds belegt in onderhandse leningen aan en aandelenparticipaties in microfinancieringsinstellingen (MFI’s). MFI’s verstrekken financiële diensten aan mensen met een laag inkomen, micro-ondernemingen en het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden. Daarmee draagt het ASN-Novib Microkredietfonds bij aan armoedebestrijding, de groei van werkgelegenheid en de ontwikkeling van de lokale economie.

We boordelen de MFI’s waarin het ASN-Novib Microkredietfonds belegt, op hun financiële soliditeit en hun sociale beleid. We kijken of MFI’s klanten die een microkrediet lenen, beschermen tegen te veel leningen of te grote leningen. We letten erop dat de rente niet te hoog is. De MFI’s waarin het ASN-Novib Microkredietfonds belegt, zetten zich in voor klanten die bij reguliere banken niet terecht kunnen, zoals vrouwen en boeren in afgelegen gebieden. Zo geeft het fonds kansen aan mensen die dat het meest nodig hebben.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group

Universum ASN-Novib Microkredietfonds

De beleggingen die zijn goedgekeurd voor het ASN-Novib Microkredietfonds vind je in het jaarverslagen van dit fonds.

Documenten

.