ASN Milieu & Waterfonds

Belegt in milieu- en watertechnologie.

Handelskoers 14-05-2021 € 47,33

Fondskosten: 1,20%

Wijziging op- en afslagen

Op 10 maart 2021 wijzigen de op- en afslagen van het ASN Milieu & Waterfonds. Lees meer hierover in de toelichting.

Belegt in milieu- en watertechnologie

Het ASN Milieu & Waterfonds is een sectorfonds. Dit beleggingsfonds belegt wereldwijd in aandelen van veelbelovende, beursgenoteerde ondernemingen die zich richten op de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën en systemen die milieuproblemen helpen oplossen. Het fonds belegt in drie sectoren: waterbehandeling (50%), duurzame energie (30%) en recycling (20%). De veelal jonge ondernemingen in het fonds investeren hun winst meestal in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en keren hierdoor geen dividend uit. Het fonds biedt kans op een hoog rendement door koersstijging, tegen een hoog risico.

Artikel 9

Dit beleggingsfonds is een Artikel 9 product in de betekenis van de SFDR. Dat betekent dat dit beleggingsfonds zich specifiek richt op het behalen van duurzame beleggingsdoelstellingen. Duurzaamheid is dan ook een verbindend en verplicht onderdeel van het beleggingsproces. Lees meer

Om een duurzame wereld te realiseren, moeten we nú keuzes maken. Voor het ASN Milieu & Waterfonds kiest de fondsmanager vernieuwende ondernemingen die bijdragen aan een schoner milieu en een beter klimaat. De fondsmanager analyseert ook of die bedrijven verantwoord omgaan met mens, dier en natuur.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group