ASN Milieu & Waterfonds

Handelskoers

Fondskosten: 1,00%

Beleggen in milieu- en watertechnologie

Het ASN Milieu & Waterfonds is een sectorfonds. Dit beleggingsfonds belegt wereldwijd in aandelen van veelbelovende, beursgenoteerde ondernemingen die zich richten op de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën en systemen die milieuproblemen helpen oplossen.

Het beleggingsbeleid van het fonds richt zich op technologieën en oplossingen in: 'waterinfrastructuur en -technologie', 'duurzame energie en mobiliteit', 'circulaire economie' en 'duurzame voeding en landbouw'. De veelal jonge ondernemingen in het fonds investeren hun winst meestal in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en keren hierdoor geen dividend uit. Het fonds biedt kans op een hoog rendement door koersstijging, tegen een hoog risico.

Duurzame beleggingsdoelstelling – Artikel 9

Dit beleggingsfonds richt zich specifiek op het behalen van duurzame beleggingsdoelstellingen, daarom rapporteert het fonds onder artikel 9 van de SFDR. Duurzaamheid is dan ook een verbindend en verplicht onderdeel van het beleggingsproces. Lees meer

Om een duurzame wereld te realiseren, moeten we nú keuzes maken. Voor het ASN Milieu & Waterfonds kiest de fondsmanager vernieuwende ondernemingen die bijdragen aan een schoner milieu en een beter klimaat. De fondsmanager analyseert ook of de bedrijven verantwoord omgaan met mens, dier en natuur.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: Infront Financial Technology B.V.

Maandbericht ASN Milieu & Waterfonds

Universum

Wilt u weten welke ondernemingen en overheden zijn toegelaten tot het beleggingsuniversum van dit fonds? Bekijk hier het universum.

Documenten