ASN Milieu & Waterfonds

Belegt in milieu- en watertechnologie.

Handelskoers 27-01-2021 € 47,30

Fondskosten: 1,20%

Wijziging op- en afslagen

Door de jaarlijkse actualisatie wijzigen per 10 december 2020 de op- en afslagen voor het ASN Milieu & Waterfonds en het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds. Lees meer hierover in de toelichting en in het addendum/Read more about this in the explanatory statement and in the addendum.

Belegt in milieu- en watertechnologie

Het ASN Milieu & Waterfonds is een sectorfonds. Het belegt wereldwijd in aandelen van veelbelovende, beursgenoteerde ondernemingen die focussen op de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën en systemen die milieuproblemen helpen oplossen. Het fonds belegt in drie sectoren: waterbehandeling (50%), duurzame energie (30%) en recycling (20%). De veelal jonge ondernemingen in het fonds investeren hun winst meestal in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en keren hierdoor geen dividend uit. Het fonds biedt kans op een hoog rendement door koersstijging, tegen een hoog risico.

Om een duurzame wereld te realiseren, moeten we nú keuzes maken. Voor het ASN Milieu & Waterfonds kiest de fondsmanager vernieuwende ondernemingen die bijdragen aan een schoner milieu en een beter klimaat. De fondsmanager analyseert ook of die bedrijven verantwoord omgaan met mens, dier en natuur.

Step 1

Rendementsontwikkeling (groei per €100)

Koersverloop

Bron: vwd group